ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έμφαση στον άνθρωπο και όχι στο πρόβλημα
Η Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει διάλογο και σκέψη. Ο θεραπευόμενος μιλάει για όσα τον προβληματίζουν στην καθημερινή ζωή, σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο θεραπευτής τον ενθαρρύνει να επεξεργαστεί λύσεις πάνω σε αυτά.

ΣΚΟΠΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η Συμβουλευτική Θεραπεία  μπορεί να θεωρηθεί ως μία θεραπευτική σχέση, στην οποία ο / η σύμβουλος προσπαθεί με παρακινήσεις να δώσει βοήθεια στο εξυπηρετούμενο άτομο για αυτοβοήθεια και αυτοδιαχείριση, ώστε όχι μόνο οι τωρινές δυσκολίες να αντιμετωπιστούν, αλλά και να αποφευχθούν μελλοντικές. Ο θεραπευόμενος καταφέρνει να ισχυροποιηθεί συναισθηματικά, μειώνοντας έτσι το αίσθημα μοναξιάς.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία δρα αποτελεσματικά στα περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα όπως: διαταραχή διαθεσης, άγχος, θυμός, εθισμοί, διατροφικές διαταραχές και άλλου είδους ανησυχίες. 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η:

· Ικανότητα ελέγχου συναισθημάτων και πράξεων

· Ικανότητα δημιουργίας εποικοδομητικών σχέσεων 

· Αυτογνωσία 

· Αυτοαποδοχή

· Αυτοπραγμάτωση

· Επίλυση προβλημάτων

· Ψυχολογική εκπαίδευση

· Γνωστική αλλαγή 

· Αλλαγή συμπεριφοράς

· Ενδυνάμωση

· Επανόρθωση

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ;

H  ατομική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία διαρκεί 50’ και η συχνότητα και ο αριθμός των συναντήσεων ορίζονται κατόπιν συνεννόησης μεταξύ θεραπευόμενου και της θεραπεύτριας.